OMA SETTI

Oma setti symbaaleita

Vertaile sointeja kasaamalla setti nettisivun symbaalisarjoista: Etsi hyvän kuuloinen symbaali ja lisää settiin klikkaamalla + nappia.

Tyhjennä setti

Bosphorus

Bosphorus-symbaalit ovat alkuperäisellä turkkilaisella käsityöperinteellä valmistettuja laatusymbaaleja. Ne valmistetaan edelleen alusta loppuun saakka samalla 100% käsityömenetelmällä kuten maineikkaat A ja K Zildjian symbaalit aikanaan. Näiden symbaalien hienovireinen, syvä, lämmin ja herkästi syttyvä sointi on kerännyt ansaitsemansa suosion ympäri maailman.

Suomen maahantuojana valikoin omakätisesti kaikki myyntiin tulevat symbaalit ja annan niille valmistusvirhetakuun. Bosphorus-symbaalit ovat hyvin kestävää ja ammattitaidolla käsiteltyä B20 pronssiseosta. Se valmistetaan tehtaan omassa valimossa ja symbaalinvalmistusperinteelle ominaiseen tapaan he pitävät seoksen tarkan kaavan salaisena.

Bosphoruksella on laaja valikoima sointisävyiltään ja ominaisuuksiltaan erilaisia symbaalisarjoja. Myös monia kehittelemiäni symbaalimalleja on jatkuvasti valikoimissa. Symbaaleja on saatavana kaikkiin käyttötarkoituksiin, mitä tyylilajia tai millä tavalla sitten soittaakaan. Paksuuksia on saatavilla hyvin ohuista hyvin paksuihin ja äänen sävyiltään äärimmäisen tummista äärimmäisen kirkkaisiin. Samaan tapaan valikoima kattaa symbaaleja äänenvoimakkuuksiltaan hillityistä reippaan äänekkäisiin.

Paksuusluokituksesta

Bosphoruksen paksuusluokitus on selkeä ja hienovarainen. Se on kerännyt paljon kiitosta käyttäjien keskuudessa. Kun luokitusta oppii hahmottamaan on paljon helpompaa ja turvallisempaa tehdä valintoja omiin käyttötarkoituksiinsa. Luokitustermin lisäksi jokaisen symbaalin kuvun alapinnassa on grammamerkintä.

Alla esimerkki 20″ Ride symbaalin paksuusluokituksista ja maininnat mistä sarjoista kutakin paksuutta on yleisimmin saatavilla. Yleisestä luokituksesta poikkeavia erikoisyksilöitä voi kuitenkin löytyä useista eri sarjoista koskien kaikkia Bosphorus – symbaaleja.

▸ Ultra thin 1450g-1600g
Master, Black Pearl

▸ Special thin 1600g-1750g
Master, Master Vintage, Black Pearl, Samba, Jazz Master

▸ Paper thin 1750g-1900g
Traditional, Turk, New Orleans, 20th Anniversary, Master Vintage, Syncopation

▸ Thin 1900g-2100g
Traditional, Antique, Turk, New Orleans, Syncopation, 20th Anniversary

▸ Medium thin 2100g-2250g
Traditional, Antique, Turk

▸ Medium 2250g-2400g
Traditional, Turk, Antique

▸ Medium heavy 2400g-2600g
Traditional, Gold, Latin

▸ Heavy 2600g-2800g
Gold